RITTDATO 22/7-2017

MC Terreng Maraton

Birken

Grenserittet


NCF Terreng Maraton

Race Report

Publisert 26.07.2017

Robbert de Nijs (Netherland) write about the race

Race Report

Robbert de Nijs på tur nedover mot Kvam (Foto: Iver Røssum)

Orginalartikkel:

Wedstrijdverslag UCI World Marathon Series Kvam (Robbert de Nijs nettside)

Vi har mottatt en rittrapport fra en av våre nederlandske deltakere. Rapporten er på nederlandsk og du finner den i sin helhet gjengitt under. Vår nederlandsk er rusten, men med hjelp av Google translate gjengir vi rapporten under på norsk-nederlandsk:

Matche UCI Marathon World Series Kvam
Etter en solid løp i Nederland forlot jeg alt på onsdag mot nord. Sammen med min far og Marc de Maar jeg hadde en 3.500km lang tur gjennom Norge og Sverige på planleggingen for to runder med UCI Marathon World Series. Etter en rimelig vellykket tur kjørte vi onsdag klokken halv fire på båten i den danske hovedstaden København. Derfra overnattet vi på fergen til Oslo og deretter 3 timers kjøring nordover mot Kvam. En heftig tur, men ved ankomst viste seg å være verdt det. Vi bodde på 1000m høyde i en liten, men komfortabel leilighet på et fjelleng i Rondane med utsikt fra balkongen (Sulseter).

Torsdag og fredag brukte vi til å utforske. At det ville bli et tøft ritt, og trasèen var "voldelig"/brutal. Når du utforsker den første 20 km fikk vi umiddelbart en mega bratt og teknisk klatring. Steiner, røtter og dype hull strødd stien. Supreme konsentrasjon var nødvendig for å overvinne alle hindringer. *
Oppoverbakke var hovedsakelig å opprettholde hastigheten, i nedoverbakke var kunsten å å holde fast i sykkelen så hardt som mulig.

Lørdag klokka 11 var starten på den 73 km lange løp. Den første tok oss ca 5 km på brede stier på et tundra-lignende landskap. Den første kilometeren av 45 minutter lang begynne å klatre selv gikk på brede stier og sendes videre til et enkelt spor. Alle hadde et stykke det var nødvendig å løpe/gå fordi det gikk nesten rett opp over steiner.

Jeg red på femte posisjon og hadde den tredje plass i sikte, men måtte finne mitt eget tempo. Den midtre delen av stigningen var strødd med step ups av 30-60cm høy, så finner det ganske vanskelig å finne en konstant rytme. Er lykkelig jeg hadde kommet opp, og begynte å gi full gass for å øke hastigheten slik at jeg kom over steinene. Også på de noe flatere delene var det å holde hastigheten veldig vanskelig, da det var så mange hindringer som sugde all fart gjennom terrenget.

På den første nedstigningen så jeg mennene før meg. Jeg hadde ikke tenkt å ta unødige sjanser og skade på utstyret mitt underveis. 110% fokus var nødvendig for ikke å bli kastet fra sykkelen eller stasjonen skade på de skarpe steiner. Sakte kom jeg nærmere gutta foran meg. Jeg ble mer trygg på utstyret mitt, mine Schwalbe Rocket Ron dekkene skåret resistente Snakeskin var helt klart et godt valg. 


Full konsentrasjon hele veien var en nødvendighet. Foto: Iver Røssum

I første matesone på 20 km hadde jeg den ledende gruppen av fire bare 40 sekunder unna for meg. Med stor der, visste jeg ganske raskt kunne redusere dette gapet, og jeg tenkte å forsøke å støtte opp til gruppen. I mellomtiden hadde jeg kommet på i et område jeg ikke hadde utforsket, og der fant jeg i begynnelsen robuste stier. Steinene var mye skarpere og høyere, hullet dypere. Vanligvis er jeg teknisk sett en av de bedre, her ble jeg virkelig beseiret av norske menn.

Jeg kjørte litt mer trygt for å holde alt intakt og dermed kommer noen menn fra bak. Løypene var usynlig ved 20 cm høye foringer på hver side av en like brede spor. De holdt farten utrolig høy og jeg fikk sitte på 9. plass. Løftet om at løypene vil være mye teknisk, er mer enn oppfylt. De siste kilometerne til matsonen nummer to var virkelig rett ned. Den berømte armpump manifestert seg på kort tid i hver fiber av lemmer som jeg nå klamret fast til styret mitt. 

I den siste delen av nedstigningen kjørte vi over et stykke høyt gress. Jeg fikk ikke ri hardt lenger, men falt i en dyp usynlig spor og denne feilen kunne ikke engang fikse min full suspensjon. Au, en hard landing på ryggen min og umiddelbart krampe i min hamstring. Jeg ristet fallet raskt av meg, så ut som om alt var i orden og kjørte rett tilbake på.

Etter den andre matsonen var jeg på 8. plass fordi jeg hadde passert noen på nedstigningen. Med en ny flaske på sykkelen og 7. plass i sikte jeg ga litt ekstra gass for å minske forskjellen. Den endelige bratt stigning på 500 vertikale meter kjørte vi sammen, var jeg glad for å holde følge med den andre, selv om jeg hadde noen problemer med ryggen etter fallet. Noen kom opp bakfra igjen, og så vi startet med tre menn i det siste 20 km. Som ville ta oss nesten utelukkende på flatt terreng opp til mål.

I 10 kilometer har vi jobbet godt sammen, begynte jeg å kjenne området igjen. Avslutningen var ikke langt fra, og jeg følte meg litt bedre. Etter noen nålestikk på korte stigninger, så jeg at det var mulig å kjøre fra mine følgesvenner. Ikke at jeg fortsatt var så frisk, men jeg var i hvert fall bedre enn de. På neste singlesti kjørte jeg foran, og la press på de. De sprakk litt opp like før vi kom til veien og bred sti igjen. Her kom de tilbake, men en av mennene fikk krampe.

Men jeg holdt ut og klart å bygge et lite luke i en komfortabel ledelse. Det var vanskelig på slutten, men jeg kom med en liten forskjell inn til 7. plass.
Bra for en VM-billett i 2018 og i tillegg mitt beste resultat i en World Series løp så langt!
Furusjøen Rundt - eventyret i Rondane
Sommerstengt kontor i tre uker

Sommerstengt kontor i tre uker

Publisert 28.07.2017

Administrasjonen tar ferie i uke 31-33 Les mer...

Resultater, mellomtider og plasseringer gjennom rittet

Resultater, mellomtider og plasseringer gjennom rittet

Publisert 27.07.2017

Er tiden inne for å analysere? Du finner alt på Live-sidene Les mer...

Race Report

Race Report

Publisert 26.07.2017

Robbert de Nijs (Netherland) write about the race Les mer...

Kvam Mek./Tungen Bil - Spreke samarbeidspartnere

Kvam Mek./Tungen Bil - Spreke samarbeidspartnere

Publisert 25.07.2017

Ta turen innom den spreke Nissan-forhandleren - og oppgi Furusjøen Rundt. Les mer...

Furusjøen Rundt-rittet 2017

Furusjøen Rundt-rittet 2017

Publisert 22.07.2017

Alle vinnere er nå i mål og resultater publiseres fortløpende. Les mer...

Startlister

Startlister

Publisert 20.07.2017

Etternøler? Etteranmelding i sekretariatet Les mer...

Rittlederens anbefalinger

Rittlederens anbefalinger

Publisert 20.07.2017

Rittlederen har nå vært ute og befart trasèene og NÅ er det kjempefint! Les mer...

Påmeldingen er stengt!

Påmeldingen er stengt!

Publisert 20.07.2017

Startlister trekkes torsdagskveld Les mer...

Siste frist for forhåndspåmelding

Siste frist for forhåndspåmelding

Publisert 19.07.2017

Kl. 23:59 i kveld stenger påmeldingen Les mer...


Side1 av 34Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   

GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR
GULLMEDLEM
SØLVMEDLEM
BRONSEMEDLEM
MEDLEM

mandag
21.august
tirsdag
22.august
onsdag
23.august
torsdag
24.august
fredag
25.august
lørdag
26.august
søndag
27.august
mandag
28.august
tirsdag
29.august
Delvis skyetKlarværSkyetDelvis skyetDelvis skyetSkyetSkyetSkyetSkyet
13°14°12°12°12°11°12°
Lett bris, Vest-nordvest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Nord-nordøst, Klarvær 0 mmSvak vind, Vest-nordvest, Skyet 0 mmSvak vind, Sørvest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Vest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Sør, Skyet 0 mmSvak vind, Sør, Skyet 0 mmSvak vind, Sør-sørvest, Skyet 0 mmSvak vind, Sørøst, Skyet 0 mm
Værvarsel Furusjøen Rundt stadion fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK

Kvam IL - Dugnader    

FURUSJØEN RUNDT AS

Postboks 61
2642 Kvam
org.nr: 913 776 909
telefon: 909 49 647
http://www.furusjoenrundt.no
anette@furusjoenrundt.no
Furusjøen Rundt Rennet - eventyret i Rondane RENNET Furusjøen Rundt Rittet - eventyret i Rondane RITTET Furusjøen Rundt Løpet - eventyret i Rondane LØPET Kvamsfjellet i Rondane KVAMSFJELLET